Alle trainingen zijn volledig op maat gemaakt.
Voor wie?
Nieuwe en/of onervaren mentoren
De training:
behandelt op een interactieve manier alle werkzaamheden van een mentor en gaat in op wat iemand een goede mentor maakt. Je oefent veelvoorkomende gesprekken en krijgt handvatten die meteen toepasbaar zijn in de praktijk. Na de training ben jezekerder in je rol als mentor en ben je bekwaam in het voeren van diverse soorten mentorgesprekken.
Duur:
Vijf sessies van tweeëneenhalf uur.
Voor wie?
Teams van een afdeling en secties die willen leren beter samen te werken.
De training:
Het uitgangspunt van de training is leren om het goede gesprek te voeren.
Voorbeeld:
Een onderbouwklas loopt bij meerdere docenten niet goed, de resultaten zijn niet op niveau, het gedrag (van sommige leerlingen) is slecht waardoor de klas wordt meegesleept in de negatieve spiraal.
Het team: krijgt begeleiding in onder andere consequent en eenduidig handelen.
De ouders: krijgen een thema-avond over groepsdruk, verantwoordelijkheden thuis versus school, schoolregels en consequenties.
De klas: wordt geobserveerd en krijgt een coachsessie over groepsdruk, eigen verantwoordelijkheid, schoolregels en consequenties.
Voor wie?
Startende docenten
De training:
leert je je staande te houden in verschillende situaties. Op een interactieve manier oefenen we allerlei situaties en krijg je inzicht in hoe je met jouw gedrag en houding het gedrag van je leerlingen beïnvloedt. We besteden ook aandacht aan pedagogisch-didactisch handelen: wat is in welke situatie de beste pedagogische aanpak? Na de training heb je handvatten geleerd voor veelvoorkomende situaties en sta je zelfverzekerd voor de klas.
Duur:
Vijf sessies van tweeëneenhalf uur.
Voor wie?
Alle personeelsleden
De training:
geeft handreikingen op de vraag “Hoe ga je om met cultuurverschillen en culturele gevoeligheden?” Waar je vandaan komt, wat je gelooft of hoe je familie is georganiseerd heeft grote invloed op hoe je de wereld beziet en hoe je reageert. Een school is een minisamenleving met onderlinge verschillen, ook tussen mensen met een ogenschijnlijk homogene achtergrond. Tijdens de training krijg je handvatten aangereikt om rekening te houden met die verschillen en gevoeligheden. Na de training heb je inzicht in hoe je veiligheid en warmte biedt wanneer er sprake is van vormen van uitsluiting.
Duur:
Op maat / vijf sessie van tweeëneenhalf uur.
Voor wie?
Alle docenten
De training:
leert je met behulp van de Deep Democracy methode hoe je ontvlambare onderwerpen kunt aangaan in je les. Tijdens de training oefenen we met het voeren van gesprekken over deze onderwerpen. Je voelt dus aan den lijve wat het onderwerp met jou doet. Na de training heb je handvatten en voorbeelden in handen om direct in praktijk te brengen.
Duur:
Drie sessies van tweeënhalf uur.
Koester je starters en biedt ze een begeleidingstraject aan.
Daarmee verkleint u de kans dat ze vroegtijdig uit het onderwijs of van uw school vertrekken.
Voor wie?
Docenten die nog studeren en zelfstandig voor de klas staan, docenten die net afgestudeerd zijn, docenten die maximaal een jaar voor de klas staan.
Het traject: bestaat uit intensieve groepsbegeleiding en één-op-één coaching en intervisie gedurende twee schooljaren.
Voor wie?
Docenten die tussen twee en vijf jaar werkzaam zijn in het onderwijs.
Het traject: bestaat uit intensieve groepsbegeleiding en één-op-één coaching en intervisie gedurende twee schooljaren.
Jij wilt je als professional ontwikkelen en persoonlijke begeleiding is een hele goede manier om daaraan te werken. De basis is een coachvraag. Tijdens de eerste sessie na het klikgesprek gaan we jouw vraag uitdiepen. Denk aan het vergroten van je zelfvertrouwen, het overwinnen van faalangst en onzekerheid, het leren omgaan met werkdruk en stress, meer regie over je werk– of privéleven verkrijgen, het ontwikkelen van effectieve communicatieve vaardigheden, enthousiasme en energie (in het werk) terugvinden, persoonlijk leiderschap ontwikkelen en je invloed en incasseringsvermogen vergroten.
Een goede coach helpt jou duurzaam effectief gedrag te ontwikkelen.
Tijdens de coaching leer je patronen te herkennen en je leert om te gaan met belemmeringen. Je leert hoe je hulpbronnen kunt inschakelen, wat jouw competenties zijn en waar jouw kracht ligt.
Het coachtraject voor individuele begeleiding in het onderwijs bestaat uit vier tot zes sessies van anderhalf uur en een driegesprek van een uur met de leidinggevende.
Bij coaching draait alles om contact – een klik – met iemand.
Ben je geïnteresseerd in coaching en wil je weten of we een klik hebben? Boek een klikgesprek en maak kans op een van de drie sessies in de Coachkeuken!
Een klikgesprek duurt 30 minuten, is gratis en vrijblijvend en kan zowel telefonisch als online via Zoom/Teams. In dit gesprek kun je al jouw vragen stellen, we kijken wat mijn coaching voor jou kan betekenen en of er een klik is.